Medicinsk QiGong enligt Biyun

Qigong enligt Biyun

Träna Qigong för att;

•Förbättra allmänhälsan
•Motverka stress och spänningar
•Förbättra blodcirkulationen
•Stärka immunförsvaret
•Motverka åldrandeprocessen
•Förbättra koncentration och inlärningsförmåga
•Främja kreativitet och psykiskt välbefinnande
•Koordinera och balansera kropp och själ.

Varför Biyunmetoden?

•Den är enkel, naturlig och lätt att lära sig
•Träningen kan utövas när och var som helst och är en god hjälp till självhjälp
•Det är ett levande system och bygger på genuina traditioner kombinerat med ettmodernt pedagogiskt upplägg.
•Metoden har tack vare sina goda hälsoeffekter hittills (i april 2009) valts av ca 100 000 människor i Sverige

Metoden passar:
•Dig som vill främja din hälsa och utveckla dina egna personliga resurser
•Företag och arbetsplatser som vill komplettera sin personalvård på ett effektivt sätt

Vill du veta mer om Biyun-metoden och dess grundare Fan Xiulan, auktoriserad QiGong-mästare av kinesiska hälsovårdsmyndigheter, styrelseledamot i World Academic Society of Medical Qi Gong samt vice generalsekreterare i Chinese Academic Society of Medical Qi Gong
Läs mer om Biyun på www.biyun.se

När du har gått kursen...

Du väljer en lugn och vacker plats hemma, sluter ögonen och följer instruktionerna som sägs på CD´n. Med små och mjuka rörelser under full koncentration och avslappning, går du systematiskt genom hela kroppen från fötterna och upp till huvudet. Tränings-passet tar ca 25 min. Qigongträningen ger många positiva hälsoeffekter och du kan träna så ofta du vill. Varje år har du möjlighet att uppdatera din träning på mina återträffar.


Övningarna är enkla att lära sig och ger goda hälsoeffekter både fysiskt och mentalt. Efteråt känner du dig lugn och samlad samt mjuk och smidig i kroppen. 


I kursen ingår CD samt boken "Qigong enligt Biyun" av Fan Xiulan, Biyun-metodens grundare. Det ger dig möjlighet att träna hemma så ofta du vill. Du får kursintyg efter genomgången kurs på 10 tim.


Varje godkänd instruktör i Biyun-akademien, har genomgått en gedigen utbildning i TCM (Traditionell Kinesisk Medicin).

En metod som valts av över 50 000 svenskar och som använts i flera landsting som personalvård och friskvård.

2 doktorsavhandlingar har gjorts om bl.a. biyun-metoden på Örebro universitet, ett 20-tal projekt och utvärderingar har gjorts inom svensk hälso- och sjukvård och metoden har visats på TV många gånger. Grandmaster Fan Xiulan introducerade denna metod i Sverige 1992.

Läs mer om Biyun på www.biyun.se

Om Qigong

Den traditionella kinesiska medicinen (TCM) har sina rötter mer än 5000 år tillbaka i tiden. De gamla kineserna hade stort medicinskt kunnande och klassificerade de olika inre organen och deras funktioner. TCM genomsyras av helhetstanken att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra.

Kineserna har utarbetat ett medicinskt system som gör det möjligt att behandla utifrån en helhetssyn. De fyra huvudgrenarna består av: Medicinsk QiGong, Akupunktur, Örtmedicin samt Tuina-kinesisk massage.

Qi kan översättas med livskraft eller energi. I likhet med elektrisk energi kan vi inte se eller ta på den, men vi vet att den existerar och vi har möjlighet att ta hjälp av den. Gong kan översättas med metod, teknik eller extraordinär prestation. 


Miljontals kineser har under årtusenden i samklang med naturen ägnat sig åt kroppsövningar och mental träning för att främja sin hälsa.

Inom TCM anser man att människor sedan födseln fått ett visst mått av grundläggande livsenergi (Yuan Qi), och att man med hjälp av Qi Gong-träning kan aktivera denna potential och på så sätt dra nytta av kroppens självläkande förmåga.

QiGong stimulerar och stärker muskler, leder, senor, nervbanor och cirkulation på ett naturligt och välgörande sätt.

unsplash