Om Gunilla, mitt Why och företaget


Född i Sörmländska idyllen och uppvuxen i vackra Halland

Hur vi människor reagerar och hur vi beter oss intresserade mig redan som barn. Då såg jag hur vuxna ibland var inkonsekventa i sina beslut och jag insåg att det ledde till något som inte var bra. Ordet inkonsekvent kunde jag inte, men jag förstod innebörden av vad det beteendet skapade.


Samtidigt insåg jag att det saknades något mycket viktigt i vårt samhälle och som vuxen förstod jag att det var fokus på och kunskapen om vår livskraft, något som jag på något sätt ville införliva och därmed hjälpa mina medmänniskor, samhället och vår livsmiljö.

Mitt intresse för ledarutveckling väcktes när jag senare i livet såg hur ledare, som är bra människor, ha omedvetna beteenden som påverkade medarbetarna negativt. Detta hände ofta när de kom i ledande position och skulle prestera och skapa ekonomiska resultat.

Omedvetna beteenden är något som vi alla har och ledarens beteenden påverkar många människor, både direkt och indirekt.

Därför började jag för snart 25 år sedan skapa samt utveckla konceptet Ledarutvecklaren som är ett individuellt program med ett unikt upplägg och innehåll, vilket också genererar extraordinära resultat. Resultat som jag inser att vi just nu är i stort behov av i vårt samhälle.

Vem är Gunilla?

Hej! Jag är Gunilla och arbetar med det roligaste jag vet, att få andra att växa så att de i sin tur kan sprida goda ringar. Jag är gift med en rörmokare, också är egenföretagare, mamma till två tjejer och mormor till fem underbara barn i åldern 6-15 år samt bor i vackra  Falkenberg och här har jag många av mina allra bästa vänner.


I botten är jag naturvetare och utbildad laborant, friskvårds-konsult, idékläckare till "Friskvård o Hälsa"-utbildning som är två år på halvfart, certifierad akupressör, ledarutvecklare, certifierad inom DiSC, diplomerad qigong-instruktör, terapeut inom Koreansk HandAkupunktur samt studerat 8 cirkulära affärsmodeller. Det gjorde att jag blev inspirerad till att grunda konceptet "Ledarutvecklaren" utifrån de behov som jag såg och som jag fortfarande ser finns hos mina medmänniskor, i samhället och i vår miljö.


Att hitta grundorsakerna till problemen för att finna de bästa lösningarna, ligger mig varmt om hjärtat. Och det är därför som jag har kombinerat områden som traditionellt inte brukar samman-kopplas, vilket ger oväntade och mycket goda resultat.

Vi behöver se det mesta ur flera och kanske också nya perspektiv!

Vad är lönsamhet och

vad är viktigt i livet?

Det är viktigt för mig att fortsätta utveckla konceptet Ledarutvecklaren, då det jag erfar är att vi behöver expandera vårt medvetenhet fö

Den medvetenhet som bidrar till att du som ledare, kan fatta beslut som skapar det som både är lönsamt och hållbart - inte bara för stunden utan även över tid.

Vi behöver ställa oss båda frågorna;

"Vad är lönsamhet?" och "Vad är viktigt i livet?"

"När vi länger blicken mot horisonten

infinner sig vårt inre lugn

och vår förståelse blir tydlig. 

Vår största styrka är vår förmåga 

att lyssna och förstå."


Gunilla N

MITT WHY
Det jag tror på...
är att vi behöver tänka annorlunda för att skapa vår hållbara värld.
Det jag tror på...
är att vi behöver införliva de perspektiv som vi valde bort här i västerlandet för ca 400 år sedan och som vi ser konsekvenserna av idag.
Det jag tror på...
är att ALLT ledarskap börjar här inom oss och gör oss till hela människor när vi blir medvetna.
Det jag vet...
är att det är ganska enkelt, men kan upplevas som svårt i praktiken.
Jag heter Gunilla Nilsson och min vision är att små inre förändringar, gör stor skillnad i världen

Företaget

1997 startade jag AnimaElata som är latin och betyder "upplyft själ", med innebörden att när vi lyfter blicken över vardagen grå dimma, upptäcker vi alltid något nytt och det är min Enskilda firma.


AnimaElatas verksamhet började då med Friskvård och Stresshantering för att sedan utvecklas inom den Traditionella Kinesiska Medicinen samt Ledarutveckling. Idag har verksamheten utvecklats till att vila på tre ben; Ledarutveckling, Självläkning d v s Egenvårdskurser och Behandlingar samt inspiration till Cirkulära affärsmodeller, vilket är nytt för 2024 och sammanfattas med; AnimaElata - För en hållbar levnadsvärld.


Är du privatperson? Då hjälper jag dig att minska stress och spänningar genom behandlingar som Akupressur, Akupressur Facelift samt Koreansk HandAkupunktur.

Egenvårdskurserna är medicinsk Qigong, ett träningspass på 25 minuter samt den  Koreanska HandTerapin, där du lär dig behandla vardagskrämpor hos dig själv och din familj.


Här ser du kurser som är PåGång >

Arbetar du som ledare i företag och organisationer, är det min vision och mission att genom konceptet Ledarutvecklaren, hjälpa dig att optimera dina drivkrafter samt att utvecklas som människa 

Det gör att du blir lugnare, mer lyhörd, tydligare och mer klartänkt, vilket ger dig en större inre trygghet, ökat mod, ökad självkännedom, ökad medvetenhet samt bättre fokus. Allt det brukar leda till mycket bättre resultat.

Enkelt och pragmatiskt, har hela tiden varit mina ledord, att inte bara tala om problemen, utan att verkligen gå till handling och lösa dem.

Här arbetar vi, du och jag tillsammans, på ett tydligt sätt som verkligen är "hands on".

Det som ligger på ett omedvetet plan för dig, blir nu medvetet.

unsplash